Avelsnyheter
7 april 08:11

SWB godkänner de tyska kortproven för hingstar

Nya hingstarNya tyska djurskyddsregler leder till att det tyska ridsportförbundet anpassar och förändrar sitt bruksprovssystem.

SWB godkänner de tyska kortproven för hingstar
SWB kommer under betäckningsåret 2022 godkänna de tyska kortproven. Foto: Roland Thunholm

Förändringarna inom det tyska ridsportförbundet har lett fram till införandet av ett så kallat kortprov för att ersätta 14-dagarsprovet som hittills varit en förutsättning för avelsgodkännande, skriver SWB i ett pressmeddelande.

Kortproven är ett pilotprojekt som kommer pågå under 2022. Kortprovet gäller 3-åriga hingstar samt 4-åringa hingstar som ej gjort prov tidigare. SWB har liksom Dansk Varmblod beslutat att under betäckningsåret 2022 godkänna de tyska kortproven, under förutsättning att hingsten uppfyller SWB:s hälsokrav.

– SWB följer utvecklingen och godkänner i takt med andra europeiska avelsförbund de tyska kortproven, säger Christina Olsson, ordförande i AVN, i ett uttalande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden