Avelsnyheter
11 mars 13:40

SWB-hingst vidare i Herning

Västra Hoby Stuteri satte SWB på kartan i Herning. Deras uppfödning Springbank II VH gick till publikens jubel vidare till prov i Dansk Varmblod.

SWB-hingst vidare i Herning
Springbank II VH drog ner stormande applåder under sitt varv i den stora arenan. Äntligen en svensk som gick hem i Danmark.

Det är nästan läge att sätta kryss i taket. Få svenska uppfödare visar hingst i det danska systemet, de få som gjort det under senare år har inte haft någon stor lycka. 

Springbank II VH (SWB f – 14 e Skovens Rafael u De La Reinne VH e De Niro) ägs idag av uppfödaren, Tina Hennix som köpte in sig på honom som föl och Helgstrand Dressage. Team Helgstrand har haft ansvar för matchning och visning sedan förbesiktningen i december. Nu har hingsten passerat det tuffa nålsögat i DWB med exteriör och gångartsgranskning, longering och lösgalopp. Många hingstar fick i dagens ”frasortering”, bortsortering, respass och få fick biljett till observationsprovet som börjar imorgon. Det är inskrivning efter att varje hingst visats under ryttare.


Spänd förväntan innan beskedet kom.

– Det är helt obeskrivligt roligt, vi har alla gråtit en skvätt av glädje här, berättade Tina Hennix.

– Det är stort, det är en mäktig känsla, härligt, sa en mycket rörd Tobias Hansson från Västra Hoby Stuteri AB, också på plats i Herning.

I vanliga fall är han djupt involverad i visingen av sina uppfödningar, här har Team Helgstrand skött allt.
– Det är nästan mer nervöst att vara på sidan men samtidigt är det skönt att lämna över det till proffs.

Springbank ska nu gå det längre observationsprovet. Det är kompatibelt med de tyska 14-dagarsproven och ger hingsten möjlighet att verka i fler förbund om kriterierna och poängen uppnås. 


En härlig hingst i början av sin karriär – Springbank II VH

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar