Hoppning
21 september 2018 08:24

SWB-hingsten Thriller P i Chiles VM-lag

Ryttar-VM2015 sålde Peder Fredricson och Lisen Bratt-Fredricson SWB-hingsten Thriller P. Nu dök skimmeln upp i VM med chilenaren Samuel Parot i sadeln. 

SWB-hingsten Thriller P i Chiles VM-lag
Foto: Roland Thunholm

Thriller P (SWB hingst f-04 e Cardento u Nelly P-Lucky Light, uppf Bengt-Göran Piledahl) har tagit krokiga vägar genom världen.

Jag gillar hästen och jag tycker han är en bra hoppare. Samuel Parot om Thriller P.

Det var Ashford Farm i Belgien som 2015 tog över den dittills Lisen och Stephanie Holmén-ridne hingsten från Lisen och Peder. Han tävlades då av belgaren Pieter Clemens, innan Erika Lickhammer tog över ett kort tag.

Därefter blev det färd över Atlanten, till USA där Mark Bluman testred två klasser i Tryon innan köparen venezuelanskan Daniela Stransky i juli 2016 tog över sin häst. Tillsammans gjorde de en massa starter i allt från två- till femstjärniga tävlingar i USA, men det fungerade aldrig mellan häst och ryttare.

I stället tog argentinaren Ignacio Maurin över i februari 2017 och nu blev det bland annat en tredjeplats i en tvåstjärnig Grand Prix, i Tryon.

SWB-hästen Thriller P, här med Stephanie Holmén, vann 1,45-klass med sin nya belgiska ryttare.
SWB-hästen Thriller P, som går VM i Tryon, tävlades tidigare av Stephanie Holmén. Photo: Roland Thunholm

Men hästen var till salu och i november i fjol köpte chilenaren Samuel Parot den ganska hårt prövade hingsten av ägaren Stranky Farm.
– Jag gillar hästen och jag tycker han är en bra hoppare, säger Parot när Ridsport pratar med honom bakom kulisserna i VM.
– Han är inte min allra bästa häst, men de andra jag har är inte färdiga för det här. Thriller P passar på banorna här i Tryon.

Samuel Parot är 54 år och är uppväxt med hästar. I tidig ålder red han rodeo, han har gett superstjärnan Madonna ridlektioner och han är ryttare på heltid. En tredjeplats i trestjärnig GP i Tryon i juni i år och en fjärdeplats i GP i Williamsburg bekräftar Parots tidigare framgångar med hingsten.

VM är dock inte ekipagets meeting – efter två rundor hade Thriller dragit på sig 44,81 fel, varav 39 var i den andra rundan. Inför fredagen ligger ekipaget på plats 112.

– Nu gick det inte som jag ville men det är en cool, lättriden häst med massor av kapacitet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden