Avelsnyheter
13 december 2019 20:10

SWB: ”Onlineauktioner passar bäst för föl”

SWB-auktionBåde det dyraste hoppfölet och det dyraste dressyrfölet kom från samma uppfödare och säljare på årets sista SWB-auktion. Auktionen gick online och avslutades på torsdagskvällen. Några åringar och ett fölsto fanns med i kollektionen, men det var bara fölen som såldes.

SWB: ”Onlineauktioner passar bäst för föl”
Det ska vara föl på onlineauktioner. Det är slutsatsen av årets sista SWB-auktion. (Bilden har inget med artikeln att göra.) Foto: Pernilla Hägg

Årets sista onlineauktion som arrangerades av SWB tillsammans med Trottex avslutades under torsdagskvällen efter att ha varit öppen under två dagar. Det var främst föl i kollektionen, men där fanns även ett par åringar och ett fölsto.

Totalt hittade 9 av de 15 auktionshästarna på listan, samtliga föl, nya ägare.

De två dyraste fölen kom från samma uppfödare och säljare, Ingrid Persson. Dyrast bland dressyrfölen blev Ridges Pavo (f-19 hingst Quaterhit-Ampere) som såldes för 65 000 kronor. Högst bud bland hoppfölen fick Ridges Atlas (f-19 hingst Cristallo I-Ludwigs Champion) som klubbades för 56 000 kronor.

Snittpriset landade på 47 556 kr och 9 av 15 sålda hästar ger en försäljningsprocent på 60.

SWB skriver på sin hemsida:
”Vi kan konstatera att föl är den kategori som hittills lämpat sig bäst för denna typen av försäljningskanal och fortsätter vårt arbete framåt genom att utvärdera och försöka utveckla denna och även skapa ännu fler kanaler för försäljning av SWB-hästar i alla åldrar.”

Här är alla klubbade priser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden