Dressyr
2 augusti 2019 20:45

SWB-sto direktkvalat till final i UVM

MästerskapSWB-stoet Icing For U klarade på fredagen av att direktkvala till finalen för 7-åringar på unghäst-VM i knivskarp konkurrens. "Det är en framtidshäst," säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå som är på plats vid mästerskapet i holländska Ermelo.

SWB-sto direktkvalat till final i UVM
Icing For U blev den andra SWB-hästen att direktkvala till final på UVM. Stoet rids av Meike Lang, Tyskland Foto: Pernilla Hägg

Icing For U (SWB sto f 2012 e Ampere-Bocelli 1044, uppf Ugglarps gård AB, äg Helgstrand Dressage) fick ihop 76,536 procent i 7-åringarnas kval på fredagen.

Det räckte till en nionde plats och därmed bland de tolv som direktkvalar till finalen på söndag.

– Det är en häst med stor kapacitet. Den har fin galopp och bra trav. Det är en framtidshäst, säger Sveriges förbundskapten Bo Jenå som har följt stoet som tävlar under tysk flagg i Ermelo.

Det är tyskan Meike Lang som rider stoet.
– Det är en duktig ryttare som förbereder hästarna väl och få dem att göra sitt absolut bästa inne på banan, säger Bo Jenå.

På torsdagen kvalade 5-årige SWB-hingsten Springbank II VH direktkvalad till lördagens final. Ingen annan SWB-häst lyckades ta sig dit.

För 6- och 7-åringarna blir det en nytt försök att ta sig till final genom att vara bland de tre bästa i respektive åldersklass i lördagens B-final.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden