Hoppning
30 december 2021 13:24
Ridsportplus

SWB-sto sålt till Jessica Springsteen: ”Rätta köparen dök upp”

ExportHon har utmärkt sig från det hon var föl tills hon nu som 7-åring såldes till USA:s toppryttare Jessica Springsteen. "Vi tror att de kommer att passar varandra perfekt," säger Beatrice Svensson om sin uppfödning Selfie BT och hoppryttaren.

SWB-sto sålt till Jessica Springsteen: ”Rätta köparen dök upp”
Josefina Gunnarsson och Selfie BT 2018. På senare år är det Stina Lillje som har tävlat stoet. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Selfie BT (SWB sto e Starkko u Coeur e Contendro I, uppf Beatrice Svensson) började sin karriär med att vinna fölbedömningen hon visades på, fortsatte med att hoppa till sig ett diplom som 3-åring med 9,5 som båda hoppbetyg, bli tvåa i Breeders och tvåa som Rikssto, seger på Elmia som 4-åring, trea i unghästfinalen i Scandinavium som 6-åring och fortsatt leverera som 7-åring.

  Hon har alltid pratat mycket, pockat på uppmärksamhet och älskat att visa upp sig genom att göra egna rallybanor i hagen. Beatrice Svensson om Selfie BT.

  – Förfrågningar om att få köpa henne har varit många genom åren men det var först nu som tidpunkten var rätt att släppa taget om henne. Den rätta köparen dök upp och då blev det intressant med en försäljning då vi tror att de kommer att passar varandra perfekt, berättar uppfödaren Beatrice Svensson.

  Jessica Springsteen, som ingick i USA:s silverlag på OS i Tokyo, fick nys om Selfie BT via Elina Svensson som har haft ett finger med i spelet när andra SWB-hästar har sålts till världsryttare. Jessica Springsteen deltog på tävlingarna i Friends i slutet av november och i samband med det ordnades det med provridning tillsammans med stoets ryttare genom alla framgångar under unghäståren, Stina Lillje,
  –  Jag gick själv här hemma och var så nervös över hur ”Self ”skulle uppföra sig. Hoppa kan hon men det är en donna med egna åsikter och hon kan bli lite av en drama queen. Men provridningen gick jättebra.

   

  Redan dagen efter provridningen var affären förhandlad och klar, alla veterinära undersökningar gick fint och nu finns Selfie BT hos sin nya ägare.
  – Hon mår nog så bra som bara hon kan.

  ”Var något extra”

  Beatrice Svensson, som har sin avelsverksamhet och bor i Mostorp utanför Nässjö, berättar att Selfie BT var något extra redan som föl,
  – Hon har alltid pratat mycket, pockat på uppmärksamhet och älskat att visa upp sig genom att göra egna rallybanor i hagen. Hon visste och jag visste att hon var något extra allt.

  Selfiebt2
  Jeroen Dubbeldam testred Selfie BT vid Breeders 2019. ”Den här hästen ger mig en väldigt bra känsla. Det är en talangfull och försiktig häst,” sa han. Foto: Roland Thunholm

  Tillkomsten av Selfie BT var egentligen inga konstigheter. Beatrice Svensson hade saker och ting helt klara för sig när hon skulle välja hingst till mamma Coeur (e Contendro-Ramiro’s Son II).
  – Starkko var ett självklart val. Kombinationen Stakkato och Contendro är ett golden cross, berättar Beatrice Svensson.

  Starkt möderne

  Coeur har syskon som gått svår hoppning, gjorde sitt stotest i Hannover med hoppoängen 9,5-9,5 och är elitpremierad i Sverige.

  Hon och två yngre systrar till Selfie finns kvar hos Beatrice Svensson som har totalt nio hästar.
  – Planen är att behålla dem och att de ska matchas precis som sin storasyster. Till våren ska även två embryotransfer på Coeur göras om allt går enligt plan.

  Sakna samarbetet

  Försäljningen av Selfie BT innebär att bra ekonomiskt tillskott för verksamheten.
  – Att få sälja sin uppfödning till en världsryttare som Jessica Springsteen är stort för oss men det hade vi inte gjort utan hela teamet runt omkring, min familj och vänner. Selfie BT är otroligt välutbildad av Stina Lillje som ridit henne i nästan tre år. Att ha ett gott samarbete med ryttaren/hästskötaren och ett långsiktigt upplägg har nu gett utdelning och förhoppningsvis blir det fler samarbeten i framtiden.

  – Jag hoppas innerligt att Selfie utvecklas vidare och kanske få hela världen som publik och inte bara mina visslingar.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden