Hoppning
26 april 2022 06:25

SWB-valack fransk mästare i hoppning

ExportHelgens mästerskap i hoppning i franska Fontainebleau blev en familjefest för Penelope Leprevost och hennes dotter - de kan nu båda titulera sig som franska mästare. Penelope gjorde det dessutom i sadeln på svenskfödde SWB-valacken Texas.

SWB-valack fransk mästare i hoppning
Texas med Penelope Leprevost i spanska Oliva tidigare i år. Nu är ekipaget franska mästare i hoppning. Foto: Annelie Frank

Den meriterade landslagsryttaren Penelope Leprevost, som bland annat ridit tre OS och har ett lagguld från Rio 2016, och Texas (SWB val f -11, e Tornesch-Robin Z, uppf Göran Linell, äg E.A.R.L L’eden & Eric Levallois) startade upp utomhussäsongen i spanska Oliva i januari, och kom till de franska mästerskapen i Fontainebleau med en lång rad starter i ryggen.

Efter ett jämnt resultat lyckades fransyskan hålla undan för konkurrenterna i sadeln på Texas, uppfödd av familjen Linell och riden av Leprevost sedan hösten 2020.

– Texas förbättras hela tiden. Vi vet inte exakt hur bra han kan bli, men jag tror att han är kapabel att hoppa allt – även om han fortfarande behöver mogna lite, sa delägaren Éric Levallois till Grand Prix efter segern.

Resultat

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Stall Linell (@stalllinell)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden