Blogg
31 december 2015 07:00

Take it – Året som gick 2015 del II

Min Facebook-status klockan 23.51 den 31 december 2014. ”Det nya året ska bli det mest fantastiska, häftiga och minnesvärda hittills - och JA, det är definitivt lika sant som alla andra nyår!” Faktum är att det blev betydligt mer sant än det någonsin varit tidigare. År 2015 har varit helt outstanding för mig. Efter gårdagens del I följer här del II.

Juli – Augusti
Båstad Horse Show blev sista tävlingen före sommarlovet! Lexington och jag fick lifta med Olof dit, och vi var snubblande nära att ta ett Breeders-kval, men det räckte inte helt och Lordi fick sommarlov.

Läsårets sista vecka tillbringade vi i Falsterbo från morgon till kväll i fem dagar. Vi hängde med Bosse på dressyrframridningen och gick hoppbanor med Maria G och Henrik von Eckermann.

Sommarlovet innebar många resor för min del, trots att jag bara var borta från Flyinge i tre veckor. Jag var i Grekland med min kusin, hälsade på en kompis i Wales och hann även se lite av England, åkte uppåt i Sverige för att hälsa på min gamla ponny och västerut för att hälsa på min kära Nalle.

Tillbaka på Flyinge redan den 6:e augusti för att tjuvstarta lite med Lord Lexington. När skolan började den 25:e fick vi fem nya Beridar-ettor!

September
Äntligen satte Lexington och jag vårt efterlängtade Breederskval! Det blev en riktig rysare, då vi var i Laholm på läskiga utebanan där han var så spooky i april. Dessutom började ritten med att jag trodde mig bli avblåst i första travökningen – men det var på banan bredvid och min avsaktning blev en felridning.

Lyckan var total och den sista september startade Lord Lexington och jag i 7-årschampionatet!

C-tränarutbildningen hann börja och det blev en resa till Strömsholm där första delen ordnades.

Oktober
Jag passade på att fylla 22 år under Breedersveckan och mina fantastiska stallkamrater ställde till med en riktig överraskningsfest! De är guld.

Nytillskottet i stallet, Hamiltons Fort Knox, fick följa med ut på dressyrtävlingarna. På våra fyra första starter blev det tre stycken blå-gula på 70-72% och kvalen till MsvB färdiga. Han är fantastisk!

Xanté och jag red Skånemästerskapen – mitt första DM som senior. Nytt personbästa i Intermédiaire I för oss båda. Olof blev välförtjänt Skånemästare med Valentino!

November
Det har nog aldrig hänt förut att jag räknat november som årets bästa månad! Men nu lyfte mina skolhästar till oanade höjder och allt gick som på räls!

Fort Knox debuterade MsvB med 65,58% och 7:or på bytena. Vi hade hoppexamen och jag fick högsta betyg!

Sen var det dags för bästa veckan någonsin. Helsingborgs nationella dressyrtävlingar – Bosse coachade på framridningen och Xanté och jag gjorde personbästa i både Intermédiaire I och S:t Georges!

Direkt därefter började Flyinge Indoor. Jag och Can Can var fyra ynka hundradelar från placering i 115 cm efter att jag gjort en lite för dressyraktig hörnpassering i omhoppningen. Sedan var det dags för min debut i nationell hoppning! Vi hoppade 120 cm, dubbelnolla även i den! Underbara Can Can, en sådan hjälte.

På fredagen var det dags för Flyinge Show och jag gjorde en tandem-uppvisning med Xanté och Lord Lexington. Spotlights, dunkande musik och 1500 pers på läktaren – bland det i särklass häftigaste jag varit med om.

December
Vi Beridartvåor firade första advent i Malmö med sju hästar i lastbilen – bland annat Fort Knox som jag hopptävlade för första gången. Han fick en rosett för sin felfria runda i avd B. De andra hade också med sig rosetter hem och vi hängde dem i vår fina julgran i stallet.

Vi trodde att vi skulle hinna julpynta massor i stallet utöver det, men återigen drunknade vi nästan i teoriuppgifter som vi kanske skjutit upp lite…

Jag gjorde mina sista tävlingsritter på Lexington och Xanté, i Skabersjö. Båda var fantastiska i S:t Georges, Lexington skrällde till med 64,561% och slog sitt hästbästa med 3,38%. Han låg på 3:e-plats tills Xanté med sina 66,096% puttade ut honom. Xanté tog därmed sin hittills högsta placering i PSG och var 0,5 poäng per domare från seger.

I slutet av december var det dressyrexamen för Kerstin André. Jag red Xanté, Fort Knox och Larry, och betygen kunde inte ha blivit bättre. Jag har lärt mig så otroligt mycket under det här året. Superlärare, superhästar och framförallt enorma mängder ridning, det gör skillnad.

Julveckan tillbringade vi på Flyinge med stalltjänst. Så här blev årets julkort!

Andrea, jag, Amy och Aminda.

Dessa sista decemberdagar har jag tagit en spontan roadtrip till Stockholm. Jag kommer ner till Skåne igen på förmiddagen på Nyårsafton, för att återigen fira in ett nytt år i södern.

Innan jag avslutar vill jag passa på att tacka alla som på något sätt varit inblandade i det här otroliga året. Ingen nämnd och ingen glömd, men alla lika betydelsefulla. Tack!!

Så nu ska vi se om år 2016 kan fylla de där jätteskorna. Jag säger samma sak igen: ”Det nya året ska bli det mest fantastiska, häftiga och minnesvärda hittills – och JA, det är definitivt lika sant som alla andra nyår!”

Och jag ska fortsätta ”Take It”. Kan rekommendera det starkt! 🙂

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden