Sverige
6 januari 2021 15:11

Tände eld på hästtäcke – döms för djurplågeri

DjurplågeriEn 17-årig flicka tände i februari 2019 på ett täcke som satt på en häst i ett stall på Kvinnerstagymnasiet utanför Örebro. Den unga kvinnan dömdes sedan för djurplågeri och skadegörelse. Hon nekade dock till brott och överklagade tingsrättens dom. Nu har Göta hovrätt sagt sitt.

Tände eld på hästtäcke – döms för djurplågeri
Delar av täcket hade brunnit fast i hästens päls. Foto: Istock

Det var i februari 2019 som en 17-årig flicka greps av polis misstänkt för att ha tänt eld på ett täcke som satt på en häst i ett stall på Kvinnerstagymnasiet utanför Örebro. Elden slocknade av sig själv, men hästen fick brännskador och fick tas om hand av veterinär.

Den unga kvinnan dömdes sedan i Örebro tingsrätt till skyddstillsyn och psykiatrisk vård för djurplågeri och skadegörelse. Enligt åklagaren fanns det risk för att elden hade kunnat sprida sig, men flickan friades på åtalspunkten gällande försök till mordbrand. 17-åringen nekade till brott och överklagade tingsrättens dom till Göta hovrätt. Hovrätten gör dock samma bedömning som tingsrätten och fastställer därmed domen. Det rapporterar SVT Nyheter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden