Sverige
5 januari 2020 10:37

Tävlingsframgångar engagerar mest på sociala medier

Insta-toppenRidsports läsare gillar svenska tävlingsframgångar. Det går tydligt att se på Instagram där inläggen om de svenska ryttarnas topprestationer interageras allra mest. Vilka inlägg tror du har engagerat mest? Här hittar du Insta-toppen för 2019.

Tävlingsframgångar engagerar mest på sociala medier
Det är tävlingsframgångar som allra mest får Ridsports läsare att engagera sig på sociala medier. Foton från Ridsports Instagram

De mest lästa artiklarna på Ridsports webb handlar framförallt om plötsliga förändringar – dödsfall, hästar på rymmen och smittor. När det gäller hur mycket läsarna engagerar sig för artiklarna blir utfallet ett helt annat – då är det svenska tävlingsframgångar som hamnar i toppen.

När Ridsport går igenom statistiken för de mest interagerade inläggen på Instagram under året är det enbart inlägg om tävlingsframgångar i toppen – här nedan hittar du höjdarna:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

LAGBRONS OCH OS-KVAL FÖR SVERIGE! 🎉🥉🥉🥉🥉

Ett inlägg delat av Tidningen Ridsport (@tidningenridsport)

1. EM-brons och OS-kval till Sverige

EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen började svajigt för Sverige, men genom starka insatser avancerade laget och tog en suverän tredjeplats. Ludwig Svennerstål, Louise Romeike, Malin Josefsson och Niklas Lindbäck red inte bara hem bronset utan säkrade även den hett eftertraktade OS-biljetten. Läsarna följde med i glädjeyran och inlägget med kramkalaset efter bronset blev årets mest interagerade på Ridsports Instagram. Artikeln om den starka prestationen hittar du här.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

KUNGAR AV SCANDINAVIUM 🥇

Ett inlägg delat av Tidningen Ridsport (@tidningenridsport)

2. Peder regerar och segrar i Scandinavium

Även under årets världscupfinal i hoppning vid Gothenburg Horse Show var det en ljummen start för Sverige. Men när Peder Fredricson lägger in reservväxlen på Catch Me Not S och slår till och vinner andra omgången av världscupfinalen, ja då jublar läsarna och inlägget blir det näst mest interagerade på Ridsports Instagram under året. Artikeln om dundersegern hittar du här.

3. Hopplaget vinner Nations Cup i Falsterbo

Det svenska hopplaget hade en suverän säsong i Nations Cup och vann flera omgångar. Inte minst vid Falsterbo Horse Show, där Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson, Stephaine Holmén och Peder Fredricson såg till att den blågula flaggan hissades allra högst. Sju år sedan senaste hemmasegern var läsarna sugna på att hylla hopphjälptarna, och det blev årets tredje mest integrerade på Ridsports Instagram. Artikeln om succénritterna hittar du här.

Du följer väl Ridsport på Instagram? Där läggs det bland annat upp filmer och annat material som inte publiceras någon annanstans.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden