Hästägartips
14 mars 2021 13:27
Ridsportplus

Tejpen som räddar ditt hästtäcke

Ridsport testarFör att laga trasiga hästtäcken finns en räddare i nöden - lagningstejpen från Outdoor-tapes. Ridsport har testat tejpen på ett trasigt täcke som tillhör en ridskolehäst.

Tejpen som räddar ditt hästtäcke
Täcket innan lagning. Foto: Jeanette Flensburg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Du köper ett nytt täcke till hästen – och vips har det fått en reva. En lekfull kamrat eller en gren i hagen är boven. Vi har testat tejpen som kan vara räddningen.
– Följ bruksanvisningen noga, då funkar den här tejpen jättebra.

Det är omdömet från Ridsports Jeanette Flensburg, som lagade ett täcke som fått en rejäl reva. Hon var extra noga med att fästa tejpen.
– Jag följde instruktionerna, plus att jag värmde på tejpen med en fön och fäste tejp både på under- och ovansidan av revan.

Lagningen blir vattentät

Enligt tejpförpackningen ska täcket vara tvättat och fritt från damm och smuts innan du börjar laga. Sedan klipper man till en lagom bit tejp – gärna så att den får rundade hörnor – och pressar den på plats utan veck. Därefter ska täcket ligga i rumstemperatur ett dygn för att klistret ska härda och göra lagningen vattentät.

Täcket som Jeanette lagade tillhör en ridskolehäst, som går i hagen med flera lekfulla valacker. Efter ett par veckor gick det sönder igen, tejpen var hel men ena sidan hade lossnat, troligen när en häst dragit i den. Då sydde hon fast tejpen på symaskin – och sedan dess har täcket varit helt. Tejpen är 7,5 centimeter bred och lite elastisk. Den finns i svart, rött, två blå nyanser, guld och vitt. Den är vattentät och kan tvättas i maskin.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Redaktionens omdöme: Hiss. Det kräver lite noggrannhet och arbete, men sedan sitter tejpen där och du kan använda täcket igen. Hittar du rätt färgnyans är lagningen dessutom inte så synlig.

Fakta

Lagningstejp

Img_7963
Täcket efter lagning Foto: Jeanette Flensburg

Vad? Lagningstejp från outdoor-tapes.se

Funktion? Vattentät tejp som du klistrar över revor i täcken.

Pris? 249 kronor för 1,5 meter.

Finns? På nätet och hos flera hästsportbutiker, ibland även på metervara.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 3/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden