Fälttävlan
19 juli 2014 13:01

Terrängen lyfte Sverige

Sverige lyfte sig i Aachens terräng och klättrade till en sjätte plats totalt i nationstävlingen. De tre svenska ekipagen som startade var alla felfria på hinder i terrängen.

Terrängen lyfte Sverige
Niklas Lindbäck och Mister Pooh visade att VM-formen är på väg när de var felfria på hinder i Aachens terräng på lördagen. EventingPhoto

Tyskland spelade i en egen liga när nationstävlingen i fälttävlan avgjordes i ett stekhett Aachen. Hemmanationen vann lagtävlingen och tog hand om alla tre pallplatserna. Sandra Auffarth och Opgun Louvo vann fajten och hyllades med ett öronbedövande jubel när de gick över mållinjen i den stora arenan.

För Sveriges del blev det ett avancemang med två platser till en sjätteplats totalt. Malin Petersen och snabba Sofarsogood stod för dagens klättring i resultatlistan. Sofarsogood visade att återigen att terrängen är hennes starka sida. Ekipaget gick från att ligga 42:a till att sluta på 29:e plats efter en terrängrunda som var utan fel på hinder. Det var också en av dagens snabbaste rundor. Det blev 3,6 straff för tiden. 
– Det känns skönt att sluta tävlingen på ett bra sätt, säger Malin Petersen som inte hade en bra dag på jobbet under fredagens dressyr. 

Johan Lundin var först ut av alla i startfältet med Johnny Cash och gjorde en rytmisk, väl avvägd runda där ingenting såg svårt ut för ekipaget. Det blev tio straff för tiden och en 23:e plats totalt. Niklas Lindbäck visade en Mister Pooh som hoppade bättre än någonsin. Valacken fick Rolexkomplexet att se ut som en gymnastikserie. Det blev dock en del straff för tiden och ekipaget slutade 24:a. 

Läs mer om lördagens terräng här.

Läs mer

Resultat, individuellt

Resultat, lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden