Sport
9 juli 2016 07:25

Testa att döma i Falsterbo

Nu går det att se om publiken är överens med domarna om vem som ska vinna Nations Cup-dressyren i Falsterbo. Publik som laddar ner gratisappen "Spectator Judging" kan nämligen medbedöma ritterna. Resultatet visas på den stora displayen tillsammans med domarnas siffror.

Testa att döma i Falsterbo
Av döma av gårdagens resultat i Grand Prix är publiken en aning mer patriotisk än domarna.

Lite i skymundan har Falsterbo Horse Show i år lanserat en nyhet vid dressyrbanan. Med början i går kan publiken testa sina domarkunskaper och medbedöma två ungdomsklasser och de tre Nations Cup-klasserna.

– Vi såg appen på en annan internationell tävling och bestämde oss för att testa den här i Falsterbo i några klasser i år. Om det slår väl ut kommer vi använda den i fler klasser nästa år, säger Sara Silfverberg i Falsterbo Horse Shows organisationskommitté.

Appen är skapad av tysken Daniel Göhlen och tanken är att den ska få publiken mer aktiv. Användarna kan själva välja på vilken nivå de vill döma. Nybörjaren kan nöja sig med att bara sätta en slutprocent med den mer insatte kan döma varje rörelse för sig precis som domarna.

– Det ska bli väldigt kul att på söndag se hur många som valt att vara med och döma och om de har tyckt likadant som domarna, säger Sara.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden