Dressyr
1 januari 2019 16:39

Therese Nilshagen ny som bästa svensk på världsrankningen

RankningIsabell Werth fortsätter att vara bäst i världen, medan Therese Nilshagen är ny som bästa svenska ryttare på rankningen.

Therese Nilshagen ny som bästa svensk på världsrankningen
Therese Nilshagen och Dante Weltino Old, som här trimmar på Friends, klättrar till plats 12. Foto: Roland Thunholm

På den nya världsrankningens topp-10 är mycket sig likt jämfört med den förra och det är alltså mycket Werth i toppen. Isabell Werth och Weihegold Old härskar vidare som världsettor. De följs fortfarande närmast av Laura Graves med Verdades och därpå Isabell med Bella Rose och Isabell med Emilio.

Bästa svenska ryttare är däremot ny på posten. Det är Therese Nilshagen med Dante Weltino Old som efter en klättring till plats 12 är bästa svensk. Det svänger snabbt på rankningen som baseras på de senaste tolv månadernas poäng och Patrik Kittel med Delaunay Old har glidit ner från plats 11 till 73. Däremot klättrar Patrik med Well Done de la Roche och är näst bästa svensk på plats 14.
Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden