Dressyr
29 december 2018 16:03

Therese Nilshagen och Dante Weltino fyra i sin världscuppremiär

VärldscupenMechelens världscupdressyr fick en premiärvinnare i 10-åriga Glock's Dream Boy N.O.P med Hans Peter Minderhoud i sadeln. Therese Nilshagen var enda svensk i klassen och blev fyra med Dante Weltino.

Therese Nilshagen och Dante Weltino fyra i sin världscuppremiär
Therese Nilshagen och Dante Weltino, här på Friends Arena. Foto: Roland Thunholm

Världscupkürens sista startande i Mechelen tog hem segern. Hans Peter Minderhoud och Glock’s Dream Boy N.O.P avslutade såväl tävlingen som 2018 med 83,665 procent och fick 20 viktiga världscuppoäng.

Dream Boy (hingst, f 2010 e Vivaldi-Ferro)  gick VM med Minderhoud och ekipaget var då på plats 17 respektive 20 i Grand Prix och Specialen. Dagens seger följde upp gårdagens vinst i Grand Prix. Hingsten är något av en världscuprookie och gick sin första världscup på Olympia strax före jul. Då blev det en bronsplats i küren och seger i det kortade GP-programmet.

Fei Dressage World Cup Tn - Grand Prix Freestyle - Mechelen 2018
Dagens vinnare: Hans Peter Mindehoud och Dream Boy. Foto: FEI

Helen Langehanenberg och Damsey FRH blev i dag tvåa på 82,880 procent. Tredjeplatsen gick till Maria Caetano och Coroado på 80,160 procent.

Therese enda svensk

Therese Nilshagen och vackra Dante Weltino OLD gjorde nu sin andra tävling sedan VM och sin första världscup. De glänste i mångt och mycket, inte minst i höjdpunkter som den ökade traven och galoppen på diagonalen.

Ett misstag precis i övergången efter den första ökade traven ledde till ett snabbt, oönskat stopp och det hela kostade förstås. Men, de kom stadigt igen och landade likväl över 80-strecket för tredje gången någonsin i kür. Med 80,090  procent blev de fyra – ett snäpp längre ner än i går de var trea i Grand Prix. Fjärdeplatsen belönades med 13 världscuppoäng.

”Det var en mycket bra uppvisning och bra betyg med tanke på de små misstagen som kostade”, säger förbundsansvariga tränaren Louise ”Lussan” Nathhorst på förbundets site.

Tabellen toppas av tyskarna Benjamin Werndl och Dorothee Schneider på 65 poäng. Maria Caetano och dagens vinnare Hans Peter Minderhoud ligger delad trea på 59 poäng. Patrik Kittel, som  inte tävlade i Mechelen, är nia med 37 poäng och är fortfarande bästa svensk på listan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden