Hoppning
8 september 2017 14:01

Thibault Philippaerts – ny ung hoppstjärna

Efter Ludo Philippaerts framgångar på tävlingsbanorna följde sönerna Nicola och Olivier. Nu kommer nästa son i syskonskaran och visar framfötterna - blott 15 år gammal hävdar sig Thibault Philippaerts redan i stora internationella sammanhang.

Thibault Philippaerts – ny ung hoppstjärna
Blott 15 år gammal är Thibault Philippaerts redo för de stora internationella tävlingarna. Fotograf Jan Gyllensten AB ©

En ny hoppstjärna från den belgiska familjen Philippaerts har presenterat sig på den stora internationella scenen. För ett antal år sedan var pappa Ludo en världsstjärna och på senare år har sönerna Nicola och Olivier visat framfötterna och är idag kontrakterade av H&M. I Spruce Meadows visade på torsdagen nästa av Ludos söner att nu är han flygfärdig i de stora internationella sammanhangen.

Thibault Philippaerts hoppade på hästen Extra (KWPN hingst f-09 e Berlin-Heartbreaker) felfritt på hinder i torsdagens svåra 1,50-hoppning och bara ett ynka tidsfel höll honom borta från omhoppningen

Bara 15 år gammal rider han redan i de största internationella meetingen världen över, med en säkerhet som de flesta ryttare drömma om att ha. I torsdagens klass föll bommar till höger och vänster för etablerade toppryttare, medan den unge belgaren till synes mycket rutinerat lotsade sin häst runt banan medan pappa Ludo våndades på läktaren.

Storebror Nicola log stolt när Thibaults red ut från banan och konstaterade;
– Snart kan vi i familjen fylla hela det belgiska hopplandslaget.

Den yngste av de fyra bröderna Philippaerts, Anthony, är idag 14 år och kan också snart börja tävla internationellt, för det får man göra det året som man fyller 16 år.

Resultat 1,50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden