Blogg
26 maj 2014 22:07

Tiden går fort

Tiden går fort när man har roligt och lär sig mycket. Jag har nämligen tagit ett beslut att jag ska flytta hem till Sverige.

För precis ett år sedan hade jag packat väskorna och skrivit ut boardingkortet för att flyga till Adelinde här i Holland. Inga tankar eller förväntningar av det som jag har fått uppleva under året kunde jag knappt ens föreställa mig då.

Möten med hela teamet, alla coacherna i Heerenveen, elever, hästägare och alla gäster har varit otroligt inspirerande och utvecklande för mig. Inte bara leva i ett annat land utan nu kan jag språket dugligt och det har öppnat många intressanta samtal med personer och jag har fått lära känna många fina människor. Nu i skrivande stund är det svårt att föreställa mig hur mycket saker som jag har fått vara med och upplevt under det här året.

En sak vet jag säkert, att i min egen vardag har jag alltid i planeringen för tid att reflektera. Jag frågar mig själv, vad har jag varit med om, vad känner jag och hur vill jag utvecklas. Varje dag skriver jag ner några rader i en bok hur Barrychellos träning varit för dagen och några speciella saker som jag har tänkt över, gjort eller inte gjort.

På vägen hem i bilen tillsammans med mamma på söndag ska jag bläddra igenom den för att se tillbaka på året, låta det sjunka in och sen ta friska tag för att hemma i Sverige hålla dressyrträningar, plugga och möta nära och kära.

När jag ser tillbaka på mitt bloggande så hoppas jag verkligen att ni läsare har fått några goda tips för er egen ridning och för stallet. Kan även erkänna att jag aldrig tidigare har varken läst eller skrivit en blogg så det var väl lite sisådär med en så kallad kvalitet men det gav mig en erfarenhet rikare vilket jag är väldigt tacksam att Tidningen Ridsport gav mig.

En annan speciell erfarenhet som jag har fått uppleva är att hålla träningar och coacha på holländska. Den senaste gången som jag fick coacha inför tävling var en av Adelindes juniorer, Xaviera, som red två Msv B- program och vann bådat två på en bra procentsats, fick ”vinstpunten” och är nu till Belgien och Frankrike och tävlar!

Mycket mer finns att säga om denna tid här i Holland, i ett team som är med i toppen och en atlet som verkligen är någon utöver de andra!!
Jag är Adelinde evigt tacksam om att få vara med i hennes vardag, lära känna henne och skratta mycket tillsammans.
/EMELIE

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden