Blogg
21 juli 2014 08:45

Tiden har flugit iväg

Jisses Amalia, tiden har flugit iväg!! Är verkligen ledsen över att jag inte uppdaterat på länge. Just nu är uppladdningen inför VM i full rulle för att inte tala om Burghley, Blenheim och de andra stora tredagarstävlingarna som återstår innan säsongen är över.

I morse kom Chilli Morning hem från en visit i Aachen, han var en duktig pojke även om han hade några missar i sitt dressyrprogramm. Men det är ju trots allt inte nu han ska prestera på absolut topp.

Förra helgen deltog jag och Bambi i vår första CIC* tillsammans. Vi styrde kossan mot Brightling Park vilken är en bra bit bort, närmare bestämt drygt tre timmar. Tyvärr var förberedelsen inför mitt dressyrprogramm inte 100 procent  då det tog lite längre än väntat att köra dit.. Irriterande men hejho bättre planering nästa gång.

I hoppningen hade vi tre ner vilket är vårt sämsta resultat hittills i år.. Ännu mer irriterande men det var skitpet, bommarna hade lika gärna kunnat ligga kvar. I terrängen var han en absolut stjärna! Skuttade runt som ingenting, så duktig pojke!! Nu laddar vi om inför en Novice nästa helg och sedan väntar Somerford Park där nästa CIC* är inplanerad.

Förra veckan var min härliga familj på besök och det var så roligt att ha dem här. De var med under Brightling och sedan spenderade vi ett par dagar längs med den engelska kusten. Snacka om att jag behövde det! Veckan innan hade jag nämligen gått upp tidigt varje morgon för att rida en kompis häst, börja kl 05.30 varje morgon tär på en..

Jag var väääldigt avundsjuk då jag såg alla uppdateringar om Falsterbo för ett par veckor sedan, det är en sådan klassik vecka. Jag har alltid spenderat ett par dagar där nere och det är alltid lika roligt! Men i år åkte jag och ett par andra i vårt team och kompisar som jobbar för Sam Griffiths till Barbury.

Barbury är en internationell tävling med upp till CIC***. Vi åkte upp lördag efter jobbet och spenderade kvällen i goda vänners lag, så roligt att träffa alla härliga fälttävlansfolk! Jag och Eszter stannade kvar uppe i Barbury medan alla andra körde hem tidigt på morgonen för att jobba. Det var riktigt roligt att se terrängen för den CIC***, väldigt lärorikt att se världsryttare lotsa runt sina hästar. Vi gick banan för se de olika kombinationerna och distanserna. Efter Barbury var jag inte lika avundsjuk på alla ni som var i Falsterbo längre.

Nu är alla de hästar som genomförde tredagarstävlingar i våras tillbaka i fullt arbete. Under uppbyggnaden använder William sig mycket av galoppbanan, vi skrittar och travar uppför backen. I början skrittar vi enbart, sedan börjar de trava på den plana delen och när de är tillräckligt starka travar de uppför backen. Vi spenderar måååånga timmar med att skritta hästar men i slutändan ger det resultat. De byggs upp successivt och på så sätt är det större chans att de håller sig skadefria. Att ha det systemet är något jag verkligen kommer ta med mig härifrån.

Hej hopp nu väntar sängen efter en lugn dag för ovanlighetens skull, riktigt gött!  Ha det bra alla där ute och sola försiktigt! 
/Line

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden