Fälttävlan
23 december 2013 08:38

Tidig julklapp till Nicholson

Nya Zealands Andrew Nicholson fick i helgen en extra bonus på 50 000 amerikanska dollar, knappt 320 000 svenska kronor, för att han slutar fälttävlanssäsongen 2013 som etta på världsrankningen

Tidig julklapp till Nicholson
Andrew Nicholson tog emot bonusen under tävlingarna på Olympia, London. Kit Houghton

52-årige Andrew Nicholson har varit världsetta i 19 månader. Under 2013 har han bland annat vunnit de båda fyrstjärniga tävlingarna i tyska Luhmühlen och franska Pau.  

I samband med meetinget på Olympia, London, fick han ta emot en extra bonus från fälttävlans huvudsponsor HSBC. Bonusen är på 50 000 amerikanska dollar, knappt 320 000 svenska kronor, och ges till den fälttävlansryttare som toppar världsrankningen varje årsskifte. Nyligen utsågs dessutom Andrew Nicholsons Nereo till Årets fälttävlanshäst av den internationella uppfödarorganisationen World Breeding Federation for Sport Horses.
– Det kan inte bli bättre än så här, sa Andrew Nicholson i samband med att han tog emot bonusen.  

Hans närmaste mål är VM 2014, efter det har han siktet inställt på OS i Rio 2016. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden