Dressyr
30 oktober 2021 06:25

Tidigare dressyrdrottningen åter i topp

Världscupen i dressyrDet blev Isabell Werth som red hem världscupküren i Lyon på fredagen. Antonia Ramel var ensam svensk i startfältet och slutade nia.

Tidigare dressyrdrottningen åter i topp
Isabell Werth och Weihegold Old har vunnit världscupküren i Lyon fyra gånger i rad. Nu blev det en femte gång. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

Med övertygande 84, 910 procent visade Tysklands tidigare dressyrdrottning Isabell Werth att hon fortfarande är med i leken. Hon red sin stjärna Weihegold Old (OS sto f -05 e Blue Hors Don Schufro – Sandro Hit, äg Christine Arns-Krogmann) till seger i världscupküren före danska Nanna Skodborg Merrald och Atterupgaards Orthilia på 83, 695 procent. Trea blev Tysklands Frederic Wandres och Duke of Britain FRH på 81,640 procent.

Antonia Ramel red Curiosity på 76.165 procent vilket gav en niondeplats.

Isabell Werth vann även på torsdagen, då det korta GP-programmet reds.

Lyon var platsen för den andra omgången i dressyrens världscup i den västeuropeiska ligan, det var femte gången i rad Isabell Werth tog hem segern just i Lyon.

Danmarks Cathrine Dufour, som vann första deltävlingen i Herning förra helgen, kom den här gången fyra med lovande 9-årige Vamos Amigos.

Nästa omgång av dressyrens världscup i den västeuropeiska ligan avgörs i Madrid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden