Hoppning
9 maj 2019 11:26

Tidigare förbundskapten för Sverige ska ta Israel till OS

InternationelltTvå stora profiler har anlitats för att ta Israels hopplag till de olympiska spelen i Tokyo nästa år.

Tidigare förbundskapten för Sverige ska ta Israel till OS
Hans Horn vid en träning med de svenska landslagsryttarna under den tiden han var förbundskapten för svenska hopplandslaget. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är holländske hoppryttaren Jeroen Dubbeldam och välkände tränaren Hans Horn som har fått uppdraget att leda Israels hopplag till OS.

Detta innebär att israelerna får en synnerligen välmeriterad ledning. Jeroen Dubbeldam har tagit guld i OS, VM och EM medan Hans Horn har varit förbundskapten för flera landslag tidigare, bland annat Sverige och Holland. Han har också varit svenska hopplandslagets tränare i många år.

Horse and Hound berättar nu om duons nya uppdrag.
– Nu är det rätt tid att göra den här satsningen för att ta oss till OS. Det är ett realistiskt mål, säger Ken Lalo i Israels ridsportförbund till tidningen.

– Jag är glad över att ha två världsberömda personer delar vår vision och har kommit överens med oss att delta i Israels ansträningar, fortsätter Ken Lalo.

Jeroen Dubbeldam är också känd för den svenska ridsportpubliken som testryttare på Breeders.

Israel har för tillfället två hoppryttare bland de 64 högst rankade i världen. Det är Daniel Bluman på plats 42 och Danielle Goldstein på plats 64.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden