Sverige
26 mars 2017 16:58

Tidning granskar övergrepp inom ridsport

Nu granskar en av Sveriges största tidning sexuella övergrepp inom ridsporten. "Kulturen där flickor i beroendeställning utnyttjas men som ingen pratar om" skriver tidningen.

Tidning granskar övergrepp inom ridsport
Flera grupper vittnar om övergrepp och trakasserier genom olika upprop, nu även hästsporten. Foto: Roland Thunholm

”Elever som pressas att ha sex med sina tränare. Eller utmanande tjejer som bedriver häxjakt när tävlingarna går dåligt? Åsikterna går isär om övergreppen inom Sveriges näst största ungdomsidrott,” sammanfattar Kvällsposten sin granskning

Bland annat intervjuas Carina Qvarfort har varit aktiv i ridvärlden i över 40 år och har ett försäljningsstall i Skåne. Hon menar att ”alla” vet om att flickor i ridsporten utnyttjas på olika sätt. 
– De som säger raka motsatsen, de ljuger. Många tjejer har haft kärleken till hästarna och de här killarna har haft makt och utnyttjat tjejerna. Om de inte ställer upp sexuellt så försvinner hästarna. De hästarna som de har kära. Eller så blir de av med jobbet, säger hon till tidningen. 

Ridsport har under flera år regelbundet berättat om den här sortens övergrepp och utnyttjande. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-