Sverige
22 maj 2019 09:57

Tidsfrist för ridklubb som sagts upp från sin anläggning

UppsagdaKommunen var inte intresserad av att omförhandla avtalet med ridklubben. I stället blev klubben uppsagd från anläggningen. Men nu har ridklubben fått en tidsfrist.

Tidsfrist för ridklubb som sagts upp från sin anläggning
Framtiden är oviss för Kiruna Ridklubb. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang) Foto: Roland Thunholm

Det handlar om Kiruna Ridklubb, som tidigare i vår begärde omförhandling hos kommunen om driftsavtalet för Lombia ridanlägging, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Från kommunens sida var det först tyst, men för två veckor sedan svarade kommunen med att säga upp driftsavtalet från och med årsskiftet. Nu har den tiden förlängts till sista juni 2020, och det finns också ett förslag på att både Kiruna ridklubb och klubben Iskalla ryttare ska beviljas extra föreningsstöd med 300 000 kronor vardera.

Kiruna Ridklubb jublar inte över beskedet att avtalet förlängs.

– Problemet är att vi hamnar i samma läge. Det kommer nästan vara omöjligt att få folk att sätta sig i en styrelse när vi inte vet vad som händer efter juni, säger Lars Poromaa, ordförande i Kiruna ridklubb, till NSD.

En orsak till den uppkomna situationen är en schism mellan ridklubben och de hästägare som hyr stallplats på anläggningen. Efter en hyreshöjning ville privathästägarna hyra platserna direkt av kommunen i stället, enligt tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden