Hoppning
16 juli 2021 19:29

Toppformen håller i sig för Henrik von Eckermann

SegertågDe vann i Stockholm, och den fina formen fortsätter hålla i sig. Under fredagen slog Henrik von Eckermann till med ännu en seger tillsammans med Glamour Girl - den här gången i en 1,55-klass i franska Dinard.

Toppformen håller i sig för Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann har tagit ännu en seger med Glamour Girl. Foto: Roland Thunholm

Den svenska toppryttaren Henrik von Eckermann vann nyligen en 1,50 på Glamour Girl (KWPN sto f-11 e Zirocco Blue VDL-Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek VOF) i Stockholm (läs mer här). Nu har ekipaget slagit till med ytterligare en seger – och den här gången på ännu högre hinder.

Vid veckans femstjärniga tävlingar i franska Dinard vann Henrik von Eckermann och Glamour Girl fredagens högsta klass – en 1,55 med 42 startande. Sexton ekipage tog sig till omhoppning, där svensken blev den snabbaste bland de sex dubbelnollorna med närapå 50 sekunder tillgodo till tvåan Scott BrashHello Vincent. Prischecken för segern låg på drygt 153 000 kronor.

Lovordar hästens snabbhet

Henrik har tidigare lovordat stoets snabbhet för tidningen Ridsport.
– Jag red som Marlon, samma antal galoppsprång, för då visste jag att jag skulle slå honom, sade Henrik om Glamour Girl efter segern i Stockholm så han slog Marlon Módolo Zanotelli med två sekunder.

Henrik red även hem ytterligare en placering under fredagen då han kom på elfte plats i 1,45 med Hera de Landetta II, och där blev utdelningen cirka 6 500 kronor.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jumping International Dinard (@jumpingdinard)

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden