Hoppning
27 november 2017 11:36

Topphäst byter ägare

SåldEn av Europas främsta hoppryttare har sålt sin topphäst. Sergio Alvarez Moya släpper G&C Arrayan, och hästen kommer nu att tävlas av den colombianska ryttaren Carlos Lopez Lizarazo.

Topphäst byter ägare
Sergio Alvarez Moya red G&C Arrayan vid EM i Göteborg där de kom på en individuell 14:e plats. Foto: Roland Thunholm

Sergio Alvarez Moya – just nu rankad som nummer 12 i världen – har haft en riktigt fin säsong med G&C Arrayan (KWPN val f-05 e Baloubet du Rouet-Grannus, uppf B.J.M. Wezenberg). Ekipaget har vunnit flera stora femstjärniga klasser – bland annat GCT i Cannes. Vid vårens världscupsfinal i Omaha kom de på femte plats och vid EM i Göteborg slutade de på en individuell 14:e plats. Deras senaste tävling tillsammans var vid världscupen i Lyon där de slutade på en åttonde plats.

Men nu är ekipagets resa slut. Alvarez Moya bekräftar till World of Showjumping att han sålt G&C Arrayan, och att den colombianska ryttaren Carlos Lopez Lizarazo blir Arrayans nya tävlingspartner. Carlos Lopez Lizarazo har köpt flera färdiga hästar genom åren, till exempel Admara från Emanuele Gaudiano år 2015, och tidigare i år Ivoor van t Paradijs från Stephex Stables – hästen som Petronella Andersson red i det svenska Nations Cup-laget i St Gallen i somras.

Carlos Lopez Lizarazo hästar ägs av Haras des Grillons i Frankrike som drivs av Sadri Fegaier, VD för ett stort franskt försäkringsbolag och själv ryttare på 3* nivå. Fegaier red till exempel Ivoor van t Paradijs för några vekor sedan i Lyon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden