Hoppning
21 december 2022 09:34

Topphäst till Evelina Tovek

Stor potentialSvensk hoppning har fått förstärkning med ett skimmelsto som visat sig vara väldigt kapabel att gå höga klasser. Pilot är landslagsryttaren Evelina Tovek.

Topphäst till Evelina Tovek
Evelina Tovek har säkrat en ny häst för höga klasser. Foto: Roland Thunholm

Azaria Dinero (SF sto f-10 e Mylord Carthago-Drakkar des Hutins) flyttade in i stallet hos VM-silvermedaljören Jérôme Guery i början av året och har på kort tid skördat framgångar upp till femstjärnig 1,60-nivå. Skimmelstoet har bland annat placerat sig i världscupsammanhang och gått nationshoppningar.

Nu får Azaria Dinero en ny ryttare i den svenska landslagsryttaren Evelina Tovek, som nyligen tvingades pensionera en av stallets stjärnor, Dalila de la Pomme, på grund av en segdragen skada. Det meddelar Guery på sociala medier, där han också berättar att det nya ekipaget kommit till tack vare världsettan Henrik von Eckermann. Se hela inlägget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden