Dressyr
19 maj 2016 05:00

Toppstjärnor gör upp på SIHS

Svenska dressyrfans får en ny höjdare att se fram emot vid Sweden International Horse Show. Charlotte Dujardin och Carl Hester finns bland dem som är klara för sprillans nya stjärntävlingen Top Stars Final.

Toppstjärnor gör upp på SIHS
Regerande OS- och världsmästarinnan Charlotte Dujardin har lovat komma. Photographer Roland Thunholm

Redan tidigare i år lovade Sweden International Horse Show att dressyren skulle bli något annorlunda framöver. Det blir ingen världscup, men däremot en riktigt tung Top Stars Final med ett guldkantat startfält som rider om en maffig prispott.

Bland de klara ryttarna finns brittiska Charlotte Dujardin, såväl OS- som världsmästare, och Carl Hester, OS- och EM-vinnare i lag.  Likaså de svenska storstjärnorna Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.

– Vi sparar två platser till wildcards, ryttare som är i form i höst men som kanske inte hunnit klättra på rankingen än. Vi ska inte glömma bort att det är ett OS där helt nya stjärnor kan komma fram, säger Patrik Kittel som är en nyckelperson i satsningen.

– Patrik Kittel har gjort ett enormt arbete med att både komma med idéer och kontakta stjärnorna, förklarar marknadschefen Caroline Berggren.

Hittills har Kittel uppenbarligen lyckats väl och fler toppnamn är kontrakterade. Totalt kommer tio ekipage från den yppersta eliten att delta och finalnumret blir küren där Top Stars-vinnaren koras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden