Sverige
11 juli 2018 09:00

Torsten missar Falsterbo på grund av sjukdom

FalsterboPubliken i Falsterbo får inte träffa dressyrardennern Torsten. Linda Nilsson har fått ställa in sitt omtyckta uppträdande då både hon och Torsten blivit sjuka.

Torsten missar Falsterbo på grund av sjukdom
Linda Nilsson och Torsten deltog vid invigningen av EM i Göteborg. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Linda Nilsson har flera gånger gjort stor succé med sin ardenner Torsten (val f-09 e Kuno Te Zande-Mareng-Blanco, uppf Monica Hedin), som hon tävlar i dressyr upp till medelsvår nivå på. Torsten och Linda har visat upp sig i Friends Arena vid Sweden International Horse Show, och i fjol deltog de vid invigningen av EM i Göteborg.

Till årets Falsterbo Horse Show var Linda och Torsten planerade till flera framträdanden. Nu har dessa fått ställas in på grund av sjukdom.
– Det är inget allvarligt, Torsten fick feber och blev lite förkyld och det kom för nära inpå Falsterbo för att vi skulle kunna rida och förbereda oss, berättar Linda, som vill att uppvisningarna ska vara ”top notch”.
– Att rida i Falsterbo är inget jag har velat hetsa på utan Torsten har fått friskna till i sin egen takt.

I dagsläget har Torsten repat sig från förkylningen och Linda berättar att han är pigg och glad hemma i hagen. Nästa planerade framträdande är vid ardennerföreningens riksutställning på Bollerup i början av augusti, där Torsten både skulle visas i de vanliga utställningsklasserna och vid shownummer. Men nu har även Linda blivit sjuk så det finns risk att även Bollerup blir inställt för Torsten.
– Det har konstaterats att jag har rosfeber och just nu är jag sjukskriven, säger Linda.
– Jag tar ställning inom de närmsta dagarna hur vi ska göra med riks, rosfebern har satt sig i benen så just nu kan jag knappt gå.

När Linda och Torsten dyker upp nästa gång är alltså lite oklart i dagsläget, och Linda kan just nu inte avslöja vilka andra evenemang de är aktuella för dem längre fram under säsongen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden