Avelsnyheter
6 maj 2016 15:52

Total Hope buköppnad

Total Hope, årets bruksprovsvinnare i dressyr, buköppnades akut natten till fredag på Dyrehospitalet i Köpenhamn. Hingsten är inte drabbad av pungbråck enligt uppgift från PS Flyinge och partners.

Total Hope buköppnad
Total Hope vid årets bruksprov. Kim C Lundin kim@witnet.se

Sent på kvällen på Kristihimmelfärdsdagen 5 maj visade Total Hope(Old f -12 e Totilas-don Schufro) små koliksymptom.
Helena Torstensson, ansvarig för PS Flyinge och Partners verksamhet i Sverige berättar:
– Han visade inga kraftiga symptom men jag vet att sådant kan svänga snabbt. Med en hingst tar vi inga chanser, de måste kollas varje timme efter en sådan varningsklocka, därför tog jag beslutet att ta honom till kliniken i Köpenhamn. Väl där så var han förhållandevis ok när det plötsligt vände, Total Hope fick snabbt rejäl kolik.
– Enligt kliniken hade det varit svårt att klara honom om beslut att köra fattats i det läget. Han har vaknat upp efter operation, jag är på väg dit för att hälsa på men faran är långt ifrån över.

Operationen innebär att Total Hope är ute ur aveln för resten av säsongen. Han har inte drabbats av pungbråck som är vanligt i kombination med kolik men operationen och rehabiliteringen efteråt kan inte kombineras med att hoppa på bock.

För stoägare som bespetsat sig på en betäckning med bruksprovsvinnaren erbjuder PS Flyinge en annan Totilas-son, lika gammal och med D-blod på mödernet. Hingsten Tailormade Top Gear(Old f -12 e Totilas-Don Fredrico-Sandro Hit) kommer att erbjudas stoägare som bokat med Total Hope.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden