Avelsnyheter
8 februari 2017 16:34

Totilas i rampljuset för första gången sedan 2015

Senaste gången den omsusade sagohingsten Totilas syntes i offentlighetens ljus var på EM 2015 då han var skadad. Nu ska 17-åringen visa sig inför publik igen.

Totilas i rampljuset för första gången sedan 2015
Matthias Alexander Rath var hingstens sista ryttare. Roland Thunholm

Superstjärnan Totilas ströks från EM efter en konstaterad skada (läs Ridsports rapport om det) och karriären fick då ett sorgligt slut. Sedan den gången, i augusti 2015, har inte publiken fått se hingsten, men på den tolfte upplagan av Saint-Lo Stallion Show i Frankrike är det dags.

Totilas (KWPN f 2000 e Gribaldi-Glendal uppf J.K Schuil/A Visser, Broeksterwoude äg Ann-Katrin Linsenhof och Paul Schockemöhle) ska visas för hand på söndagen den 19 februari och enligt Horse and Hound betyder det att han nog inte visas på den stora hingstvisningen hos delägaren Schockemöhle helgen före.  
– Han visas troligen inte i Vechta, bara i Saint-Lo, säger Schockemöhles stuterichef Christoph Hinkel, som bekräftar att det är stjärnans första framträdande sedan EM.

Priset för att betäcka med Totilas sjönk från 8 000 euro till 2 500 euro efter att karriären hastigt avslutades och priset ligger kvar på den sistnämnda nivån än idag.


Edward Gal och Totilas tog guld på EM och VM. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden