Avelsnyheter
11 januari 2021 17:33

Totilas lever kvar – guldsemin bjuds ut

GuldspermierEtt par veckor innan jul lämnade sagohingsten Totilas en dressyrvärld i sorg. Men han lever kvar i sina många fantastiska avkommor. Nu bjuder dessutom holländska Holstud ut fryst semin från året då det svarta dressyrfenomenet tog tre VM-guld.

Totilas lever kvar – guldsemin bjuds ut
Totilas är en av världens mest kända dressyrhästar. Foto: Roland Thunholm

Det holländska reproduktionscentrumet Holstud meddelar nu att det finns en ansenlig mängd fryst semin att tillgå efter den svarta sagohingsten Totilas som oväntat gick bort i kolik den 14 december. Det rapporterar Eurodressage.

Samma år som Totilas tog tre VM-guld tillsammans med Edward Gal i Kentucky, det vill säga 2010, samlades en ansenlig mängd semin in av Holstud. Undersökningar visar enligt Holstud att seminen från 2010 är av högsta kvalitet.

Den legendariske hingsten har ett antal avkommor som nu nått upp till Grand Prix-nivå. Han är också far till ett flertal godkända hingstar så som Total Hope, Toto Jr, Top Gear, Total McLaren och många fler.

På grund av den rådande situationen och det höga värdet på Totilas semin har Holstud beslutat att seminen endast är tillgänglig via så kallad ICSI (intracytoplasmic sperm injection).

Priser och villkor kommer att tillkännages inom kort.

Länk till Holstuds hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden