Fälttävlan
20 maj 2014 17:43

Träna terräng med ”Yogi”

Storbritanniens svenske förbundskapten Göran "Yogi" Breisner har lanserat en app för terrängträning. Via appen kan ekipage får tips om det mesta från träning på typhinder till hur man reglerar tempot i terrängen.

Träna terräng med ”Yogi”
Yogi Breisner har lanserat en app om terrängträning.

Det är Horse & Hound som berättar om appen som heter Five Star Cross Country. Göran ”Yogi” Breisner är instruktör i övningarna som finns i appen och fyrstjärniga ryttaren Laura Collett demonstrerar. Det handlar bland annat om skolning av fälttävlanshästen, förberedelser för terrängprov, hoppning av olika typhinder, hur man väljer rätt växel i terrängen och smidigt tar sig igenom knepiga kombinationer. 

Appen är sponsrad av Natural Animal Feeds som också har gjort en app för dressyrträning med Team Eilberg. Five Star Cross Country är gratis och går att ladda ner på nätet via flera av de vanliga nedladdningssajterna.

Läs om när Göran ”Yogi” Breisner höll en av sina sällsynta träningar i Sverige förra året här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden