Distansritt
11 februari 2015 07:56

Tre hästar dog i distanslopp

Tre hästar dog i distanstävlingen Sheikh Mansour Al Nayhan Global Arabian Festival i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, nyligen. Men Internationella Ridsportförbundet, FEI, tycker inte tävlingen är deras ansvar.

Tre hästar dog i distanslopp
Här bryter Splitters Creek Bundy benen i det prestigefyllda loppet.

Flera internationella medier berättar om den prestigefyllda tävlingen. Ett dödsfall är bekräftat efter att ha fångats in av tv-kameror. Ytterligare två dödsfall skedde. 

Den häst som filmades är 12-årige valacken Splitters Creek Bundy som reds av Humaid Al Falasi. Det var efter att ha avverkat nästan fem mil med en genomsnittlig hastighet på 28 kilometer i timman som valacken bröt båda sina framben. Ryttaren ska enligt The Telegraph ha varit avstängd av FEI för flera företeelser tidigare. 

FEI säger till Ridsport att förbundet inte har något ansvar för det som hände under tävlingen då det var en nationell tävling. Tävlingen hade dock flera utländska ryttare inbjudna. 

De internationella tävlingsreglerna för distansritt skärptes förra året efter flera dödsfall och många dopningsärenden. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden