Sverige
3 februari 2021 13:07

Tre ridklubbar går ihop och bygger ridanläggning

Stora planerIstället för att renovera den befintliga anläggningen vill nu tre ridklubbar i Borlänge bygga en helt ny ridanläggning för alla ridande i kommunen. Det rapporterar P4 Dalarna. Lyssna på radioinslaget här.

Tre ridklubbar går ihop och bygger ridanläggning
De tre ridklubbarna i Borlänge har högtflygande planer. Foto: Istock

Tre ridklubbar i Borlänge har gått samman och presenterat ett gemensamt förslag på hur de vill att ett nytt ridcenter i Borlänge ska se ut. Något som har diskuterats i över tio år i kommunen. Att renovera ridanläggningen i Lerbäcken, som kommunen föreslagit, är inte aktuellt enligt föreningarna.

– Det ska vara en ridanläggning som rymmer alla ridande i Borlänge kommun. Man kan lätt ta sig dit och alla målgrupper ska ha en säker miljö att vistas i, säger Linda Petersson från Borlänge Ryttarsällska till P4 Dalarna.

Ridklubbarna vill att ridanläggningen placeras i Romme och skissen innehåller bland annat två ridhus, ett stall för 30 hästar, uteridbana, hagmarker och parkering. Något som enligt kalkylen skulle kosta ”i runda slängar” 35 miljoner kronor, berättar Linda Petersson.

Jan Bohman (S), kommunstyrelsen ordf i Borlänge, tycker att förslaget är spännande. I dagsläget är dock inget bestämt. Lyssna på radioinslaget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden