Dressyr
18 juni 2016 20:30

Tre bronstjejer till EM-final

Efter lördagens Grand Prix på EM för U25 i tyska Hagen har Sverige tre ekipage med till söndagens kürfinal. Det är de nyblivna EM-bronsmedaljörerna i lag, Marina Mattsson, Mathilde Hannell och Sanna Nilsson.

Tre bronstjejer till EM-final
Marina Mattsson lyckades bäst av svenskarna under lördagens EM-tävlingar för U25. Camilla Hannell

Marina Mattsson och Beckham lyckades bäst av de svenska EM-ekipagen i lördagens Grand Prix. Det blev en tolfte plats i det drygt 40 ekipage stora startfältet med 70, 186 procent. Uppvisningen var jämn utan vare sig riktiga toppar eller dalar bortsett från ett par åttor för halterna. Domarna var oense om vad prestationen var värd. En domare hade Marina Mattsson på 18:e plats, en annan på sjätte och övriga domare rörde sig mellan de båda placeringarna. Ekipaget är dock bland de 18 bästa i klassen vilket gör att det får starta küren i morgon. 

Mathilde Hannell och Deela Mae kom direkt efter, på 13:e plats med 69,86 procent medan Sanna Nilsson och Lennox var 15:e och sista placerad i klassen med 69, 07 procent. Båda är vidare till küren. Däremot får Josefin Gyllenswärd, som ingick i det svenska bronslaget i går, stå över küren. Hennes 68,326 procent räckte visserligen till att ta den sista platsen, men enligt reglerna får inget land ha mer än tre ekipage i finalen. 

Om domarna var oeniga om var Marina Mattsson skulle placeras var de desto mer eniga om att Tysklands Sanneke Rothenberger var klassens vinnare. Tillsammans med Deveraux OLD hölls hon som etta av samtliga domare med sina 75,977 procent. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden