Blogg
8 oktober 2015 07:00

Tre veckor i Tyskland

Tre veckor i Tyskland. Och jag är ledsen att behöva berätta att jag inte kan tyska ännu.

Kunde dock inte varit bättre i Marbach, trevliga människor, full service och bara helt topp! Vi hann till och med ut en dag på studiebesök med polisryttaren Werner som visade oss Stuttgarts polisrytteri och sen tog oss vidare in till Stuttgart där vi tittade på ölvagnarna som drogs av gigantiska percheron sexspann, sen passade vi såklart på att kika in på den gigantiska oktoberfesten. Att säga att alla tyskar heter Günther och Heidi är kanske mer eller mindre populärt, men de hade god öl.

Sen åt vi lite typisk tysk mat som jag aldrig kommer veta hur man uttalar eller stavar men som var väldigt god. Nej, det har varit så himla roligt och man har lärt känna sådana fantastiska människor. Kul att komma till ett sådant ställe där verkligen allt är i toppskick trots sin ålder. Gubbarna som jobbat där sen de var unga som sett allt och som springer omkring på Marbach i sin gamla uniform. Ett ställe att se!

Sista helgen var det både lördag och söndag show och de lyckades fylla de 8000 åskådarplatserna varje gång. På lördag kväll insjuknade en av kuskarna som skulle medverkat i parkadriljen, som innefattade tjugo ekipage, så Persson hoppade in i ett nummer som de andra tränat på i veckor kvällen innan, men det gick bra och var ju hur häftigt som helst att se. Nej, vi är nöjda och Marbach verkade också nöjda, lätt ett ställe jag åker till igen.

/Antonia

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden