Blogg
28 juli 2015 14:55

Blodkantad tävling i Beekbergen

Två veckor, två tävlingar, fem hästar, tre personer och nio kvadrats boende. Låter farligt jobbigt men gick faktiskt bra, trots den oturen som följde oss. Dag ett bjöd på hagelstorm som mördade min mobil.

Dressyren i Tjeckien som gick  bra för oss, men bjöd på rodeo stånghäst för Johan som faktiskt slutförde programmet med en häst som hade alla benen i luften och hoppade sig genom programmet och med ett maraton där vi lättade och åkte på två hjul i ett hinder på vägen ut.

Vidare till Beekbergen där vi parkerade bredvid dieseldrivet elverk som höll oss vakna hela nätterna tills Rebecka och jag beklagade oss till stewarderna om en lite lätt irriterad kusk som gärna ville sova och som på magi fixade en spånbals-ljudbarriär. Dressyrdagen bjöd på en mindre bra dressyr för Persson, förlöparna var av och på och tyckte det var mer intressant att titta på läktarna och VIP-tälten än det var att fokusera på uppgiften (15:e plats). Dengg inledde med en superb dressyr till skritten där ena stånghästen kände sig tvungen att dra av sig huvudlaget, blev 28:e plats. Kuskar sprang in från alla håll och det gick bra, Johan fick fortsätta men med extra poäng i bagaget. Axel körde en jättefin dressyr och kom på en elfte plats, heja Sverige!

Maraton var mycket roligare den här gången 13:e plats på Persson, 22:a plats för Dengg och Axel på en 5:e plats! Dock hade vi en tråkig inledning på starten, någon timme innan vi skulle ut och spänna för hade våra boxgrannar en av sina hästar uppbunden i boxdörren i gången och höll på att sela och fixa det sista innan de skulle ut när hästen(som var krubbitare) tar tag i gallret får panik, kastar sig bakåt, och släpper inte taget med tänderna så han bryter ut halva raden av framtänderna i överkäken. Rebecka sprang efter veterinär och höll i hästen som slemmade ut blod när jag selade av och stackars hästskötaren som hamnade i chock och kunde inte sluta anklaga sig själv. Fy när sånt händer, trodde det var omöjligt. Veterinären var jättebra sa direkt att hästen hade inte alls så ont som om vi människor skulle ha gjort likadant, inte lika många nerver i tänderna, och det kunde fixas, bara att fixera tänderna med en”tandställning”. Vi trodde man skulle behöva ta bort den… Det såg helt sjukt overkligt ut, de stod rakt ut. Men den var tillbaka dagen efter och mumsade halm.

Precisionen sket sig för oss, 15:e plats. Det totala resultatet för team Sweden: På 22:a plats Johan Dengg, på 12:e plats Fredrik Persson och på 8:e plats Axel Olin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden