Dressyr
15 mars 2018 10:22

Trippel-världsmästaren Fiontini såld

Under ny flaggSvenskägda trippel-världsmästaren Fiontini har bytt ägare. Beata Söderberg som köpte stoet 2016 har sålt henne till danska ägare.

Trippel-världsmästaren Fiontini såld
Beata Söderberg har sålt sin trippel-världsmästare Fiontini. Stoet ska säkras mot OS 2020 till Severo Jurado Lopez (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Helgstrand Dressage berättar på sin hemsida att de tillsammans med Stutteri Evo har köpt trippel-världsmästaren Fiontini (DWB sto f-10 e Fassbinder-Romanov, uppf Hanne Lund & Hernik Hansen) från svenska Beata Söderberg.

Det 8-åriga stoet har gått från klarhet, och 2015 blev hon tillsammans med sin helsyster Fiontina historisk när de två ET-stona placerade sig etta och tvåa vid unghäst-VM – Fiontini riden av Severo Jurado Lopez.

180315_trippelvardsmastarenfiontinisald_kimclundin3
ET-systrarna Fiontini och Fiontina blev historiska när de tog guld och silver vid unghäst-VM 2015. Foto: Kim C Lundin

2016 köptes Fiontini av svenska U25-ryttaren Beata Söderberg, som då berättade för Ridsport att hon egentligen sökte en läromästare men att det var svårt att hitta någon som passade.
– Så i stället tänkte vi att världens bästa unga häst finns redan i stallet, sade Beata, som då arbetade vid Helgstrand Dressage där stoet stod och hade Severo Jurado Lopez som tränare.

Nu ett och ett halvt år senare blir det alltså nya planer. Helgstrand Dressage och Stutteri Evo köper Fiontina för att säkra henne inför OS 2020 med Severo. För start i olympiska spel krävs det att hästen innan årskiftet ett OS-år ägs till en del av en representant för det land hästen ska representera, det vill säga Spanien.
”Det är ingen tvekan om att Fiontini är en speciell häst och att hon har alla de kvalitéer som behövs för att tävla internationellt. Under tre år har hon visat sin stora kapacitet vid världsmästerskapen för unga hästar, och vi är säkra på att hon har vad som krävs för att ta sig till toppen vid OS sommaren 2020”, säger Andreas Helgstrand på sin hemsida.

180315_trippelvardsmastarenfiontinisald_kimclundin2
Duon siktar mot OS 2020 (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Förra helgen gjorde Fiontini och Severo ett bejublad framträdande i Herning som du kan se här:

Ridsport har sökt Beata Söderberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden