Avelsnyheter
31 januari 2019 06:58

Trippelkrock för svensk avel

HingstkrockTvå publikdragande hingstvisningar i Skåne, samtidigt som SWB kallar till årsmöte – i Stockholm. Söndag 31 mars blir en tajt dag för avelsintresserade.

Trippelkrock för svensk avel
I år krävs det viss planering om man ska hinna se både Flyinge och Lövstas hingstvisningar. Foto: Roland Thunholm

Det börjar redan på förmiddagen söndag 31 mars med Lövsta Stuteris hingstvisning hos Helsingborgs Fältrittklubb. Både hingstar från Lövsta och hingstar från nya samarbetspartnern Blue Hors kommer att visas upp.

Några timmar senare är det dags för nästa stora hingstvisning – då på Flyinge, sex mil från Helsingborg. Där är det hingstar från PS Flyinge&Partners liksom från Helgstrand Dressage som visas.
− Vi hade planerat att börja klockan 14 men försöker nu lägga tidpunkten lite senare, för att inte krocka för mycket, säger Tobias Hansson, som arbetar med arrangemanget.
− Samtidigt har vi hingstar från både Danmark och Tyskland, och vill inte hålla kvar dem för länge.
Att byta dag är inte att tänka på.
− Detta var enda dagen som fungerade för både team Schockemöhle och team Helgstrand, och den bokades för ett bra tag sedan, säger Tobias Hansson.

Årsmöte i kläm

Det kan vara fullt möjligt att hinna med båda hingstvisningarna. Värre blir det med avelsföreningen SWB:s årsmöte som äger rum samma dag – men i Stockholmstrakten. Dit förväntas medlemmar från hela Sverige komma, och SWB arrangerar dessutom ett avelsseminarium på lördagen, 30 mars.
Men nu visar det sig att sista ordet inte är sagt om SWB:s årsmöteshelg.
— Det är väldigt tråkigt med krocken och vi undersöker möjligheten att flytta konferens och årsmöte, meddelar SWB:s vd Helén Uddefors i ett mail till Ridsport. Hon säger också att inget är klart än om det går, men att SWB hoppas kunna lämna besked de närmaste dagarna.

Uppdatering: Senare under veckan blev det klart att årsmötet flyttas. Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden