Sverige
18 oktober 2018 06:30

Tullstorp stänger hingststationen

VerksamhetEfter 34 år har Jan Brink beslutat att stänga sin hingststation. Ekonomin är det viktigaste skälet. ”När vi ibland tjänar lika mycket på att sälja en egen häst som vi tjänar på en hel avelssäsong blir det svårt att motivera.”

Tullstorp stänger hingststationen
Jan Brink byter inriktning på sin verksamhet. Arkivbild: Roland Thunholm

LÄS DET NYA, LÅNGA REPORTAGET MED BILDEXTRA HÄR (PLUS).

Jan Brink säger att visst har de tjänat pengar på seminverksamheten och han har tyckt om att arbeta med uppfödarna.
– Men seminverksamheten kräver väldigt mycket arbete, marknadsföring och personal.

Efterfrågan är enorm. Men de ska vara utbildade, helst till svår klass. Det är det vi satsar på nu, att utbilda hästar och ryttare till högsta nivå. Jan Brink.

När Tullstorps samarbetspartner Christian Hansson valde att lägga ner sin seminstation blev beslutet enklare att ta.

Dessutom visste Jan Brink innerst inne redan vilken väg han vill gå.
– Vi säljer så mycket häst! Efterfrågan är enorm. Men de ska vara utbildade, helst till svår klass. Det är det vi satsar på nu, att utbilda hästar och ryttare till högsta nivå. Och vi kommer att fortsätta utbilda och förbereda hingstar för bruksprov.

Jan Brink renodlar nu företaget så att det uteslutande ska inriktas mot utbildning av unga talanger, både hästar och ryttare, och försäljning av hästar. Han kommer att samarbeta med tre andra namnkunniga aktörer, varav en i Danmark.

Stort reportage och bildextra:
Vad händer på Tullstorp när Jan Brink lägger ner sin hingststation? Följ med till Tullstorp Dressage Stable i ett stort reportage och läs om hur allt började, vad som väntar nu och vilka dressyrstall som är Tullstorps nya samarbetspartners.
LÄS REPORTAGET MED BILDEXTRA HÄR (PLUS).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden