Sportnytt
10 februari 2017 05:37

Tummen upp för Breeders Trophy – fortsättning i Göteborg

Swede Horse har frågat ryttarna om höstens Breeders Trophy. Evenemanget får tummen upp, 33 534 såg tävlingen via webb-tv och 10 000 besökare var på plats. Med de bästa unga SWB-hästarna på plats i Göteborg knyts säcken ihop med webb-tv.

Tummen upp för Breeders Trophy – fortsättning i Göteborg
Fina Breeders Trophy finalister med Macacho och Ebba von Essen till vänster och Sandra Carlsson på Iggy Pop till höger. I mitten den numera berömda VIP-hyllan med hängplats.

– Det är alltid så att när du sparkar igång något nytt så går man runt och undrar om det bär eller brister, konstaterar Tomas Torgersen. Han är verksamhetsledare för Swede Horse och håller i stortävlingarna Gothenburg Horse Show och EM i Göteborg.

Han tänker på den nya tisdagen 21 februari under Göteborgs-tävlingarna där Swedish Warmblood Trophy avgörs. Det är en direkt förlängning av höstens finaler på Flyinge under Breeders Trophy-veckan. Under kvällen avgörs 5-, 6- och 7-års dressyr samt 5- och 6-års hoppning med inbjudna finalister.
– Det är stor uppslutning bland de tävlande, några kan inte och sä är det alltid men det blir bra startfält, konstaterar han.
– Publikmässigt har det också fungerat, vi har sålt över 2000 biljetter och på de här tidiga dagarna i veckan så säljs biljetterna ända in till sista dagen, förklarar han. 
– Det kanske inte blir fullt, å andra sidan är det bra mycket mer folk än vad de flesta ridhus klarar. 

Precis som under Breeders Trophy blir det webbsändning, denna gång i form av GHS-TV som nås via tävlingens hemsida.

Att så många såg höstens evenemang på webb-tv är naturligtvis goda nyheter för uppfödarna. då delades sändningarna mellan Equisport.tv och internationella Clipmyhorse.de

Oskar Lundquist som driver Event Media filmade tävlingens två första dagar, sedan tog den internationella kanalen ClipMyHorse över. Oskar hade närmare 10 000 unika tittare de två första dagarna.
– Förutom de tre stora tävlingarna, Göteborg, Stockholm och Falsterbo, så skulle jag nog säga att Breeders Trophy troligtvis är den hästtävling med flest unika tittare.

Under helgen såg över 23 000 tittare på när de unga SWB-hästarna gjorde upp. Tittarna kom från 46 olika nationer och störst intresse, efter Sverige, kom från Tyskland, Danmark, Nederländerna och USA.
– Det är väldigt roligt att intresset är så stort och det känns som att vi uppfyllt vårt mål – att marknadsföra SWB-hästar såväl i Sverige som internationellt, säger Tomas Torgersen.

– Det är alltid diskussioner i hästvärlden om förändringar men vi tycker att det gick över förväntan. Kanske trodde vi tidigt under hösten att det skulle bli ett mellanår för Breeders TRophy men nej, formatet fungerade, alla fick bättre plats och det fungerade som tänkt, menar Torgersen.
– Nu satsar vi på de unga hästarna i Scandinavium, det känns bra. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden