Sportnytt
19 december 2016 18:55

Två nya ryttare in i SOK:s talangprogram

Juliette Ramel och Therese Nilshagen är med Svenska Olympiska Kommitténs Topp- och Talangprogram från och med årsskiftet.

Två nya ryttare in i SOK:s talangprogram
Therese Nilshagen är en av två nya ryttare i SOK:s Topp och Talangprogram från årsskiftet.

Tio aktiva från sex idrotter är med i SOK:s Topp och Talangprogram från 1 januari 2017.

Dressyrryttarna Juliette Ramel och Therese Nilshagen har klarat tester och uttagningar och är därför med i programmet, som innebär nya möjligheter inför satsningen mot OS 2020.

Topp och talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potential att nå medaljkapacitet på OS.

Idrottare som är med i programmet får till exempel tillgång till medicinskt stöd och vårdförsäkring, har tillgång till olika typer av resurspersoner som till exempel fystränare för individuell rådgivning och kan även få hjälp med mental rådgivning och kostrådgivning.

Men det finns även andra möjligheter att få hjälp för att kunna fokusera på sitt idrottsutövande så mycket som möjligt.

Juliette Ramel klarade nålsögat vid antagningstesterna och är med i SOK-programmet från och med 2017. Foto: Roland Thunholm
Juliette Ramel klarade nålsögat vid antagningstesterna och är med i SOK-programmet från och med 2017. Foto: Roland Thunholm

Därmed har dressyren nu fem ryttare som är med i Topp och talang. Förutom nyantagna Juliette och Therese, finns sedan tidigare Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson-Silfvén samt Minna Telde med.

Hoppryttare i programmet är Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Alexander Zetterman.

Fälttävlan representeras av Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Svensson Jähde.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden