Fälttävlan
18 maj 2014 18:57

Två nya vinnare i SET

William Nilsson Fryer och Katrin Norling vann de två klasserna i nystartade Swedish Eventing Tour hos Eketorp Eventing som avgjordes på söndagen.

Två nya vinnare i SET
William Nilsson Fryer red Quireboy till seger i CCI* på söndagen. Lotta Gyllensten

William Nilsson Fryer, Nyköping, hade hela fyra hästar till start i den långa enstjärniga klassen, CCI*, på de internationella tävlingarna. Han red in på platserna ett, tre, nio och tio i det 36 ekipage stora startfältet och var strålande glad efteråt.
– Ingen av mina hästar kunde ha gjort det bättre, säger han.

Segern kom med Quireboy (val f 2006 e Qalle-Cheval Sansibar), en häst som William Nilsson Fryer hade under unghäståren och bland annat red Breedersfinaler med. För några år sedan såldes han till Norge, men nu är han tillbaka hos William som ska träna och tävla hästen åt den norska ägaren.
– Det är fantastiskt roligt att ha honom i stallet igen, säger Willliam Nilsson Fryer. 

Quireboy låg trea efter dressyren med 42,5 straff men avancerade sedan till ledningen via en felfri terräng och en felfri hoppning. En av terrängens svårigheter var nummer 10, Farm yard, där hästarna skulle hoppa in och ut ur en hage med ett betydligt ljusare underlag än omgivningen. Här fick en hel del ekipage problem.
– Det är den typen av hinder som jag tycker om. För mig handlar fälttävlan mycket om att man ska hoppa det man stöter på när man är ute i terrängen, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som också har byggt terrängbanorna som ingick i tävlingen. 

Tvåa i klassen blev First Lady, det svarta stoet som har gått VM tillsammans med sin tidigare ägare Niklas Jonsson. Hon såg ut att stortrivas under sin nya ryttare Louise Hiort af Ornäs och lekte sig bland annat genom det stora vattenhindret. 

Den tvåstjärniga klassen vanns av Mantorpsryttaren Katrin Norling. Den tidigare landslagsryttaren red sin kommande stjärna Zarina Cora (sto f 2004 e Corland-Heartbreaker) och började med den fjärde bästa dressyren. Klassen hade 22 startande som hade oturen att få rida terrängen i regn och rusk på söndagen. Det blev några omkullridningar men inga allvarligare skador är inrapporterade vare sig på hästar eller ryttare. En hel del valde att avstå terrängen och till slut var det bara nio ekipage som fullföljde. 

Samtliga klasser på meetinget ingick i den nystartade Swedish Eventing Tour, SET. Ryttarna får tillgodoräkna sig poäng från båda de enstjärniga klasserna i SET:s enstjärniga avdelning och poäng från både den två- och trestjärniga klassen i SET:s tvåstjärniga avdelning. 

Läs om lördagens tävlingar i SET här. 

Resultat CCI*

Resultat CIC**

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden