Dressyr
14 juli 2016 20:17

Tysk dominans i Aachen

Tyskland tog hem segern både individuellt och i lagtävlingen i Aachen på torsdagen. Sverige slutade femma. På lördag fortsätter lagtävlingen med Grand Prix Special.

Tysk dominans i Aachen
Där satt den! Isabell Werth vann torsdagens Grand Prix och ledde Tyskland till seger i nationstävlingen. Annelie Frank

Tyskland vann lagmomentet med över 27 procents marginal ner till tvåan, USA, när halva nationstävlingen reds i Aachen på torsdagen. Sverige slutade femma. 

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi var bäst i det svenska laget med en fin sjundeplacering efter en uppvisning som gav 74,086 procent.

– Han var så fin och lydig. Men i vissa lägen förstår han inte riktigt vad jag menar, säger Tinne till Svenska Ridsportförbundet. 
– Det kändes väldigt bra och han var så ambitiös.

Michelle Hagman och Happiness slutade på 17 plats. Övriga två svenskar – Kristian von Krusenstierna och Paulinda Friberg – slutade under 30-strecket. Sverige klarade sig precis bland de lag som går vidare och gör upp i Grand Prix Special på lördag. 

Isabell Werth briljerade i piaff och passage tillsammans med Weihegold OLD och vann med 83,271 procent. Hon hade sällskap av två andra tyskar – Kristina Bröring och Dorothee Schneider på pallen. 

Resultat, individuellt

Resultat, lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden