Hoppning
19 december 2016 19:00

Tysk seger i Olympias GP

Daniel Deusser, Tyskland, vann den avslutande Grand Prix-hoppningen i Olympia sent på måndagskvällen efter en tuff omhoppning. Peder Fredricson avslutade sitt London-äventyr med åtta fel.

Tysk seger i Olympias GP
Daniel Deusser vann den avslutande Grand Prix-hoppningen i Olympia, London, sent på måndagskvällen. (Arkivbild) BILDBYRÅN

Banan var rejält tilltagen när 34 ryttare skulle rida om de drygt 270 000 kronorna i förstapris vid den traditionsenliga avslutningen av årets tävlingar på Olympia, London.

Peder Fredricson och H&M Zaloubet (SWB, val. f-07, e. Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf. Ann-Sophie Persson och Hans Orest, äg. Astrid Ohlin) hade oturen att få gå ut allra först på den tekniska banan. Peder och den storhoppande valacken gjorde en bra runda, men tyvärr med två nedslag vilket räckte till en plats i mitten av prislistan. Peder var enda svenska ryttare som red GP, då både Douglas Lindelöw och Malin Baryard Johnsson valde att avsluta sitt tävlande efter söndagens världscupklass.

Bara sex ekipage klarade av att rida banan utan fel, och i omhoppningen fick de lika svårt att sätta nollan. Näst sista ekipaget var först att rida felfritt; Edwina Tops-Alexander och nyförvärvet California (sto, f-07, e. L’Esprit-Libero H) som hon bara ridit i en månad. Tidigare har den tävlats av egyptiern Abdel Said.

Men Edwina tog det lugnt och tiden var ingen match att slå för sista startande Daniel Deusser och Equita van’t Zorgvliet (sto, f-04, e. Cassini I-Darco) – under förutsättning att bommarna låg kvar. Ekipaget hade inga problem att fixa dagens andra nolla, och Deussers andra seger under helgen.

Det var också nära att det nybildade ekipaget Cian O’Connor/Happy day ter Putte, som tidigare ridits av Jacob Hellström, skulle ta sig till omhoppning. Men näst sista bommen föll och det blev dessutom ett tidsfel i den svåra 1.60-hoppningen.

Redan innan GP-hoppningen var det klart att Malin Baryard Johnsson skulle vinna titeln som tävlingarnas framgångsrikaste ryttare. Daniel Deusser avancerade med sin avslutande seger till andraplats i tabellen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden