Fälttävlan
15 oktober 2012 17:08

Tyskland överlägsen vinnare

Tyskland var i en liten klass för sig och vann klart premiäråret för FEI Nations Cup Eventing - serietävling på nationsnivå i fälttävlan.

Tyskland överlägsen vinnare
Tyskland vann helgens tävling i Boekelo, Holland, med fr v Michael Jung, Bettina Hoy, Julia Krajewski, Ingrid Klimke och Chef d’Equipe Hans Melzer. Jon Stroud

Tyskland vann den gångna helgen i holländska Boekelo som var årets sista tävling. Totalt medverkade tyskarna i fem av årets sex tävlingar medan övriga nationer gjorde fyra starter som mest. Skillnaden i antal tävlingar påverkade dock inte – även om Tyskland endast fått räkna fyra tävlingar hade totalsegern blivit klar och tydlig.

– Det har varit ett mycket trivsamt första år med nationstävling och jag är väldigt nöjd att så många nationer köpt idén. Vi planerar nu för nästa säsong och överväger att lägga in fler tävlingar i kalendern, säger italienaren Guiseppe della Chiesa, ordförande i FEIs fälttävlanskommitté, i ett nyhetsbrev från FEI.

Slutresultat
Läs mer om helgens tävling

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-