Hoppning
30 juli 2016 09:52

Tyskland vann – Sverige totalfemma

De europeiska division 1-lagen har sållats fram till världsfinalen av Nations Cup. Storbritannien missar finalen då de landade på åttonde plats efter sista omgången. Den vanns av Tyskland som fick en finalbiljett i belöning.

Tyskland vann – Sverige totalfemma
Tyskland tog sista chansen.

Åttonde och sista rundan av högsta Europaligan i Nations Cup avgjordes i Hickstead. Sverige deltog inte, men blev finalklart förra veckan då de blev delade treor i Dublin och efter den rundan även låg trea i tabellen. Nu står det klart att det blågula laget blir totalt femma och därmed säkrade finalbiljetten med två placeringars marginal.

Det största uppsvinget i slutstriden stod Tyskland för. De låg en bra bit utanför finalplats, men vann i Hickstead och seglade upp till totala tredjeplatsen. Segern togs inte minst tack vare Tina Pettersson-Linds uppfödning Fibonacci, (SWB val f 2005 e For Feeling-Corland äg Artemis Equestrian Farm LLC och Michaels & Beerbaum) som dubbelnollade med Meredith Michaels Beerbaum.

Storbritannien som låg på finalplats hade stolpe ut och slutade på en total åttondeplats i tabellen, vilket betyder att de inte får hoppa finalen.

Den stora finalen med 18 lag avgörs i september i Barcelona. De sju bästa europeiska lagen i division 1 som får hoppa finalen:
1.    Nederländerna 330
2     Irland 323.33
3.    Tyskland 313.33
4.    Schweiz 310
5.   Sverige 305
6.    Frankrike 265
7.    Italien 259.17

Total ställning, regler mm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden