Dressyr
4 juli 05:55

Tysklands dressyrlag till EM tar form

InternationelltDet tyska ridsportförbundet har nu satt ihop listan över de ekipage som är aktuella för EM i dressyr i september. Truppen, som troligtvis är sugna på revansch efter att "endast" ha ridit hem ett lagbrons på senaste mästerskapet, består bland annat av en världsetta och en återvändare.

Tysklands dressyrlag till EM tar form
EM i Hagen 2021 blev en höjdare för Tysklands Jessica von Bredow-Werndl - med TSF Dalera BB tog hon hem tre guldmedaljer. Foto: FEI/Liz Gregg

Efter Aachen presenterades den tyska truppen, en lista med totalt sju ekipage där fyra utgör stommen och tre står som reserver, till EM i dressyr i Riesenbeck 4-11 september. 

Uttagningarna är baserade på resultat från de tyska mästerskapen i Balve och tävlingarna i Aachen. Trots att endast fyra ekipage finns med på den långa listan ska det slutgiltiga laget presenteras den 15 augusti, skriver det tyska ridsportförbundet på sin webb.

Tyskland har en lång tradition av att vinna guld i lag på mästerskap, en tradition som dock bröts på förra årets VM i Herning. Utan världsettan Jessica von Bredow-Werndl (som var mammaledig) i laget räckte poängen ”bara” till ett brons, men innan dess har tyskarna tagit lagguld på OS 2016 och 2021, VM 2014 och 2018, samt EM-guld 2017, 2019 och 2021.

Världsettan von Bredow-Werndl ser i år ut att få sällskap av ringräven Isabell Werth, nu med Quantaz som gjorde mästerskapsdebut på VM 2022, och Frederic Wandres, som också red i Herning men då på den häst han har med som reserv, Duke of Britain FRH. Till EM är det Bluetooth OLD som är förstavalet.

Sönke Rothenberger, som red OS 2016, EM 2017 och 2019 samt VM 2018 med Cosmo, är nu tillbaka i mästerskapssammanhang. Med Fendi har han gjort fina resultat under våren och fått uttagningskommitténs ögon på sig.

Tysklands långa lista till EM

Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB
Sönke Rothenberger/Fendi
Frederic Wandres/Bluetooth OLD (reservhäst Duke of Britain FRH)
Isabell Werth/Quantaz

Reserver
Matthias Alexander Rath/Thiago GS
Katharina Hemmer/Denoix PCH
Bianca Nowag-Aulenbrock/Florine OLD

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden