Fälttävlan
30 september 2014 20:19

Tysklands femte raka

Tyskland tog i belgiska Waregem den gångna helgen sin femte raka seger i årets Nations Cup i fälttävlan.

Tysklands femte raka
Andreas Ostholt, Anna-Maria Rieke, Josefa Sommer och Andreas Dibowski ordnade Tysklands femte raka vinst i Nations Cup. EventingPhoto

Det var Tyskland från start till mål. En solklar ledning efter dressyren minskade visserligen när den individuella ledaren Andreas Dibowski drog på sig tolv fel i banhoppningen med FRH Butts Avedon. Storbritannien närmade sig inför terrängen men tyskarna tog sig samman och vann på 163,2 straff mot britternas 180,5.

Individuellt var det Tyskland på första, tredje, sjätte och sjunde plats genom Andreas Ostholt/Pennsylvania 28, Anna-Maria Rieke/Petite Dame, Andreas Dibowski/FRH Butts Avedon och Josefa Sommer/Hamilton 24. Det var även Tyskland på andra plats genom ett ekipage utanför laget.

Resultat
Serieställning efter åtta av nio tävlingar
1 Tyskland 64 poäng
2 Storbritannien 54
3 Frankrike 50
4 Irland 22
4 Italien 22
6 Holland 20
7 Nya Zeeland 18
8 Danmark 14
9 Sverige 13
10 Belgien 7
11 Spanien 6
12 Polen 5
13 Australien 4

Det varierar stort i antalet starter. Tyskland, Storbritannien och Frankrike har gjort sex medan Danmark och Sverige endast har två vardera.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden