Fälttävlan
12 december 2013 07:37

De ska jaga guld till Tyskland

Tyska ridsportförbundet har tagit ut det tyska landslaget i fälttävlan för 2014. Hela guldlaget från OS i London finns med i spetstruppen.

De ska jaga guld till Tyskland
Mesta mästaren Michael Jung tar täten i tyska landslaget i fälttävlan 2014.

Tyskland har dominerat i fälttävlan med dubbla guld på mästerskap efter mästerskap de senaste åren. Undantaget är VM 2010 då Storbritannien tog hand om lagguldet. I spetstruppen 2014 – då ett nytt VM ska ridas – finns hela guldtruppen från OS i London 2012. Det är Michael Jung, Sandra Auffarth, Ingrid Klimke, Dirk Schrade och Peter Thomsen. Dessutom ingår Andreas Dibowski, Kai-Steffen Meier, Andreas Ostholt  och Benjamin Winter i spetstruppen som också kallas A-truppen. Detta berättar St Georg. 

I B-truppen finns bland andra Bettina Hoy, Kai Rüder och Elmar Lesch. 

Svenska stjärnan Sara Algotsson Ostholts man Frank Ostholt finns inte med i någon av landslagstrupperna 2014. Han har ingen häst som räcker till för de största uppgifterna just nu och har också varit skadad 2013. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden